Oslava dokončenie strechy hrubej stavby Prologis Park Łódź

Prologis, Inc., globálny líder v oblasti logistických nehnuteľností, dnes oslávil dokončenie strechy v rámci hrubej stavby prvej budovy svojho nového parku Prologis Park Łódź.

Položenie strechy znamená, že stavebné práce na budove s rozlohou 16 500 metrov štvorcových môžu byť zavŕšené na začiatku roku 2019. Park má potenciál pre výstavbu troch nehnuteľností s rozlohou 93 000 metrov štvorcových.

Rychlo sa rozvíjajúci región poľskej Lodže je v súčasnosti považovaný za jednu z najžiadanejších logistických lokalít v oblasti strednej a východnej Európy. [1]  Ceremoniál pri príležitosti dokončenia hrubej stavby sa tak niesol v duchu motta „scenár predurčený k úspechu“ a s využitím videa či rekvizít súvisiacich s filmovým prostredím vyzdvihol potenciál, ktorý park situovaný v srdci Poľska ponúka svojim zákazníkom. Hlavnou témou udalosti, ktorej sa zúčastnili starostka Lodže Hanna Zdanowska spolu s miestnymi zastupiteľmi, zákazníkmi a obchodnými partnermi spoločnosti Prologis a tiež zástupcami médií, bola rola oblasti Lodž v poľskom logistickom systéme.

„Ďakujeme vám za dôveru vloženú v naše mesto, ktorú ste preukázali rozhodnutím investovať práve v Lodži. Verím, že je pred nami obdobie sprevádzané dynamickým rozvojom logistického sektora na jej území aj v širšom regióne,“ uviedla Hanna Zdanowska, primátorka mesta Lodž, vo svojom príhovore počas slávnostného ceremoniálu. „Pre obyvateľov Lodže je toto veľmi dôležitý signál, že sa mesto rozvíja a je atraktívnym miestom pre akýkoľvek typ podnikania.“

„Región Stredného Poľska za posledných niekoľko rokov významne posilnil svoju pozíciu na širšej logistickej mape Európy. Naša nová investícia v Lodži smerovala do bezprostrednej blízkosti jedného z najviac prosperujúcich miest v krajine. To umožní využitie nehnuteľností v parku ako budov typu Last TouchTM napríklad pre sektor e-commerce vďaka rýchlemu doručeniu tovaru z nich priamo zákazníkom,“ povedal Paweł Sapek, senior viceprezident a country manager spoločnosti Prologis pre Poľsko. „Veríme, že umiestnenie parku Prologis Park Łódź na križovatke európskych dopravných koridorov spolu s najmodernejšími riešeniami, ktoré ponúka, ho predurčujú stať sa základom scenára k úspechu podnikania našich zákazníkov.“

Prologis Park Łódź je prvým parkom v Poľsku, ktorého budovy budú navrhnuté a postavené s využitím 3D technológie BIM (Building Information Modelling). Zákazníci v ňom budú mať k dispozícii nepretržitú strážnu službu a údržbu spolu so špecializovaným tímom správcov nehnuteľností spoločnosti Prologis. Ani tu nebudú chýbať pokročilé technológie, akými sú napríklad inteligentný merací systém či platforma Singu FM, ktoré okrem iného umožnia odhad spotreby energií, budú pomáhať kontrolovať náklady a zefektívnia prevádzku budovy aj celého parku. Rovnako ako všetky budovy Prologis v strednej a východnej Európe prejde aj táto akreditáciou BREEAM.

Prologis Park Łódź sa nachádza priamo na území metropoly, v oblasti mestskej časti Widzew-Olechów, čo z neho robí jeden z najlepšie situovaných parkov v Poľsku: v geografickom centre krajiny, 12 kilometrov na západ od centra Lodže, 3 kilometre od diaľnice A1 spájajúcej Katowice s Gdanskom a vo vzdialenosti 21 kilometrov od dopravného uzla Stryków, spojnice diaľnic A1 a A2, ktorá zohráva kľúčovú úlohu v rámci európskych dopravných tepien. K dispozícii sú v blízkosti parku tiež zastávky mestskej hromadnej dopravy či železničná zastávka.

Prologis Park Łódź rozšíri portfólio logistických nehnuteľností spoločnosti Prologis v Strednom Poľsku, do ktorého ďalej patria investície v lokalitách Stryków a Piotrków Trybunalski s celkovou rozlohou 262 000 metrov štvorcových.

Vďaka aktívnemu pôsobeniu v štyroch krajinách regiónu a portfóliu s celkovou rozlohou 4,5 milióna metrov štvorcových je Prologis popredným poskytovateľom distribučných nehnuteľností v strednej a východnej Európe (k 30. júnu 2018).

[1] Prologis Research: „Rozvojové stratégie zákazníkov: Najatraktívnejšie logistické lokality v Európe”