Prologis Park Wrocław V, Pol´sko

Prologis, Inc., globálny líder v oblasti logistických nehnuteľností, dnes oznámil špekulatívnu výstavbu novej budovy s rozlohou celkom 11 400 metrov štvorcových vo svojom Prologis Park Wrocław V.

Hala, ktorej dokončenie je plánované na druhý štvrťrok roku 2017, je už teraz, len mesiac po zahájení výstavby, plne prenajatá.

Tieto nové nájomné zmluvy zahŕňajú:

• 7 195 metrov štvorcových obsadí farmaceutická spoločnosť venujúca sa výrobe liečiv;
  • 2 300 metrov štvorcových získa spoločnosť Emako, prevádzkovateľ online obchodu ponúkajúceho domáce a záhradné potreby;
  • 1 890 metrov štvorcových využije jeden z popredných poskytovateľov logistických služieb.

„Budovu sme prispôsobili tak, aby lepšie vyhovovala potrebám nášho zákazníka, ktorý je renomovaným hráčom z farmaceutického priemyslu. Okrem inštalácie vysoko kvalitného systému pre optimálnu reguláciu teploty a vlhkosti vzduchu sme vyšli v ústrety klientovmu prianiu zabezpečiť brány a doky proti prieniku vonkajšieho vzduchu. Z tohto dôvodu vznikli dodacie a expedičné miestnosti, ktoré tvoria akúsi ochrannú zónu pred vjazdom do haly ako takej,“ vysvetľuje Ewa Zawadzka, viceprezidentka a riaditeľka pre výstavbu Prologis v Poľsku. „Aj vďaka tomu, že s našimi zákazníkmi spolupracujeme na tom, aby sme čo najlepšie pochopili ich hlavné potreby, máme dnes to potešenie oznámiť, že Prologis Park Wrocław V týmto dosiahol 100 % obsadenosť,“ dodáva Ewa Zawadzka.

Prologis Park Wrocław V tvorí šesť budov s celkovou rozlohou 136 000 metrov štvorcových. Nachádza sa v obci Nowa Wieś Wrocławska, vzdialenej tri kilometre od diaľničného kríženia Bielanska, ktoré prepája diaľnicu A4 (Berlín-Wroclaw-Krakov-Ukrajina) s rýchlostnou cestou SB/E67, len kúsok od diaľničného obchvatu Vroclav. Okrem vynikajúcej lokality park zákazníkom ponúka možnosť rozširovať svoje logistické operácie.

Prologis je vďaka viac ako 4,4 miliónov metrov štvorcových logistických a priemyselných plôch a pôsobnosťou v štyroch krajinách regiónu jedným z popredných poskytovateľov distribučných priestorov v strednej a východnej Európe (k 30. septembru 2016).