BTSTesco at Prologis Park Galanta-Gan, Slovakia

Prologis, Inc., globalny lider nieruchomości logistycznych, poinformował dziś o podpisaniu umów najmu z długoletnim klientem firmą Tesco Stores o łącznej powierzchni 146 500 metrów kwadratowych w Prologis Park Galanta-Gáň na Słowacji.

Transakcje obejmują:

•     nową umowę najmu 55 000 metrów kwadratowych w niedawno ukończonym budynku typu
  •     build-to-suit;
  •     przedłużenie umowy najmu 91 500 metrów kwadratowych.

Wynajęta przez Tesco powierzchnia będzie pełniła funkcję centrum dystrybucji suchych artykułów spożywczych, odzieży, sprzętu AGD, elektroniki oraz sprzętu sportowego na  Słowację, Czechy, Węgry i Polskę. Lokalizacja parku i dobrze rozwinięta infrastruktura drogowa zapewniają dogodny dostęp do tych krajów.

„Nowe centrum dystrybucyjne oraz decyzja firmy Tesco o przedłużeniu umowy najmu są kolejnymi dowodami na to, że globalni detaliści coraz częściej wybierają Słowację jako główną lokalizację dla swoich regionalnych centrów logistycznych, przede wszystkim z uwagi na jej korzystne położenie i sprzyjające warunki rynkowe", powiedział Martin Polák, senior vice president i szef regionalny Prologis w Europie Środkowo-Wschodniej.

Prologis Park Galanta – Gáň to nowoczesny park dystrybucyjny położony na zachód od Bratysławy, tuż przy autostradzie R1. Park składa się z czterech budynków o łącznej powierzchni 240 000 metrów kwadratowych.

Z portfolio o łącznej powierzchni ponad 586 000 metrów kwadratowych, Prologis jest wiodącym dostawcą powierzchni magazynowej na Słowacji (stan na 30 czerwca 2017 r.).

KONTAKT Z MEDIAMI

Marta Tęsiorowska
Vice President, Head of Marketing & Communications Europe, Prologis

Marta Zagożdżon
Account Director ConTrust Communication
+48 605 073 929

ZACZYNAMY!

Każda relacja zaczyna się od rozmowy. Nasz zespół jest do Twojej dyspozycji.