Prologis Park Prague-Airport, DC2, Czech Republic

Prologis, Inc., globálny líder v oblasti logistických nehnuteľností, dnes oznámil začatie výstavby budovy na mieru s celkovou rozlohou 9 817 metrov štvorcových v Prologis Park Prague-Airport pre spoločnosť CERVA GROUP a.s., popredného českého výrobcu osobných ochranných pomôcok a pracovných odevov.

Ide o rozšírenie už existujúcej budovy 2A s celkovou plochou 32 032 metrov štvorcových. Budova 2B bude vybavená najmodernejšími udržateľnými riešeniami a po jej dokončení na konci druhého štvrťroka získa CERVA GROUP k dispozícii celkom 41 849 metrov štvorcových plochy parku.

Expanzia tejto budovy je poslednou možnou výstavbou v rámci Prologis Park Prague-Airport. V parku sa nachádza päť budov, ako špekulatívnych, tak na mieru, s celkovou rozlohou takmer 136 000 metrov štvorcových. Park je prenajatý z 92 percent.

„Je to už niečo málo cez päť rokov, čo sme začali s výstavbou Prologis Park Prague-Airport - a jeho vynikajúca lokalita spolu s prvotriednou kvalitou budov a zákazníckeho servisu vždy budili veľký záujem spoločností, ktoré chceli a chcú týchto výhod využiť. Možností rozšírenia priestorov parku, ktorý sa stal jedným z najlepšie si vedúcich v našom českom portfóliu, rýchlo ubúda a my sme radi, že túto výnimočnú príležitosť využil náš súčasný zákazník CERVA GROUP,“ hovorí Martin Baláž, viceprezident a country manager spoločnosti pro Českú republiku a Slovensko

„Získať vysoko kvalitné priestory v prémiových logistických lokalitách ako Prologis Park Prague-Airport je stále ťažšie a ťažšie. V spolupráci so spoločnosťou Prologis, ktorá je našim dlhodobým partnerom, sme ale našli dodatočné priestory v jenom z najžiadanejších logistických parkov v regióne, ktoré nám umožnili pokryť naše expanzné potreby,“ uvádza Tomáš Míka, riaditeľ logistiky CERVA GROUP a.s.

Prologis Park Prague-Airport susedí s diaľnicou D6 pri výjazde 7 päť minút od pražského letiska. Ponúka vynikajúci prístup k národným aj medzinárodným obchodným cestám prostredníctvom diaľnic D0, D5 a D1. Verejná doprava, vrátane autobusovej zastávky v parku, tu zabezpečuje spojenie do Kladna a Prahy, rovnako aj na vlakovú stanicu.

Prologis je s viac ako 1,1 milióna metrov štvorcových logistických a priemyselných plôch popredným poskytovateľom distribučných nehnuteľností v Českej republike (k 31. decembru 2018).