Prologis Park Prague-Airport, 2. épület, Csehország

A Prologis, Inc., a világ vezető logisztikai ingatlanvállalata a mai napon bejelentette, hogy megkezdte egy új, 9 817 négyzetméteres build-to-suit épület fejlesztését a személyi védőfelszerelések és munkaruházat gyártásával foglalkozó CERVA GROUP a.s. számára a Prologis Park Prague-Airport területén.

A projekt a parkban lévő 32 032 négyzetméteres 2A épület bővítése keretében valósul meg. A 2B épület kialakításánál a legkorszerűbb fenntarthatósági megoldásokat alkalmazzák. A második negyedévben lezáruló fejlesztéssel együtt a CERVA GROUP összesen 41 849 négyzetméternyi területet fog bérelni a parkban.

A jelenlegi bővítési projekt a Prologis Park Prague-Airport területén megvalósuló utolsó fejlesztés. A park öt, összesen körülbelül 136 000 négyzetméteres, 92 százalékos kihasználtsággal működő ingatlanból áll, amelyek között build-to-suit és spekulatív épületek egyaránt találhatók.

„Kicsit több, mint öt éve kezdtük meg a Prologis Park Prague-Airport fejlesztését. A prémium helyszínnek, az itt található magas színvonalú épületeknek és a Prologis ügyfelek számára nyújtott kiváló szolgáltatásainak köszönhetően a park kiemelten keresett azon vállalatok körében, amelyek szeretnék kihasználni a jó megközelíthetőségből és kényelmi szolgáltatásokból fakadó előnyöket. Cseh portfóliónk egyik legjobban teljesítő helyszínén egyre korlátozottabbak a bővülési lehetőségek, így nagy örömmel tölt el bennünket, hogy egy már meglévő ügyfelünk, a CERVA GROUP élt e ritka alkalommal” – mondja Martin Balaz, a Prologis csehországi és szlovákiai ügyvezetője.

„Egyre nehezebbé válik prémium minőségű épületeket találni az olyan kiemelt logisztikai helyszíneken, mint a Prologis Park Prague-Airport. A Prologisszal közös hosszútávú partnerségünk lehetővé tette, hogy a régió egyik legkeresettebb logisztikai parkjában terjeszkedjünk tovább” – mondja Tomáš Míka, a CERVA GROUP a.s. logisztikai igazgatója.

A Prologis Park Prague-Airport a D6-os autópálya 7-es kijáratának szomszédságában helyezkedik el, mindössze öt percre a prágai repülőtértől. A helyszín kiváló hozzáférést biztosít a belföldi és nemzetközi szállítmányozási útvonalakhoz a D0, D5 és D1 autópályákon keresztül. A parkban lévő buszmegállóból tömegközlekedéssel könnyedén elérhető Kladno és Prága városa, valamint a vonatállomás is.

A Prologis a maga több mint 1,1 millió négyzetméternyi logisztikai és ipari területével Csehország egyik vezető ipari ingatlan szolgáltatója (2018. december 31-i adatok alapján).

MÉDIAKAPCSOLATOK

Hajagos Rita
Managing partner, Red Lemon Media

Újabb sajtóközlemény
A Prologis Park Prague-Uzice teljesen megtelt a prágai régióban tapasztalható erőteljes kereslet nyomán

KEZDJÜK EL!

Minden kapcsolat egy beszélgetéssel kezdődik. Csapatunk azért van itt, hogy segítsen.